Piimatootja loodab üürimajaga inimesi maale lüpsjateks meelitada

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mangeni PM juhatuse liikme Meelis Venno eestvedamisel on Koksverre rajatud suured laudad, kuid töötajaid on sinna raske leida. Nüüd tahab põllumajandusettevõte rajada Koksverre riigi abiga kortermaja.
Mangeni PM juhatuse liikme Meelis Venno eestvedamisel on Koksverre rajatud suured laudad, kuid töötajaid on sinna raske leida. Nüüd tahab põllumajandusettevõte rajada Koksverre riigi abiga kortermaja. Foto: Elmo Riig / Sakala

​Ühes Viljandimaa kaugemas nurgas Koksvere külas suurt piimakarja pidaval osaühingul Mangeni PM napib töötajaid, sest lautade läheduses pole kortereid pakkuda. Nüüd tahab ettevõte koos vallaga luua firma, kes saaks küsida ehitusraha riiklikust üürimajade programmist.

Mangeni plaan on ehitada Kõo ja Võhma vahel asuvasse Koksverre 11 korteriga maja, kus saaksid elada ettevõtte lüpsjad ja nende pered. Põhja-Sakala vald on mõttega päri, sest vallalt ei taha ettevõte mitte raha, vaid moraalset ja juriidilist tuge.

Mangeni PM-i juhatuse liige Meelis Venno nentis, et Koksvere erineb paljudest teistest omaaegsetest kolhoosi- ja sovhoosilautade ümbruse küladest just selle poolest, et seal ei ole kortermaju. «Kunagine Kõo kolhoos oli nii rikas ja tubli, et seal ehitati töötajatele eramaju,» rääkis ta. «Koksvere on eramuid täis, aga nendes elavad inimesed ei tööta enam laudas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles