Kaamerad aitavad politseinikel vargaid trellide taha saata

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See Kaare kooli seina külge kinnitatud kaamera aitas kahe aasta eest tabada noormehe, kes käis mitmel ööl kooli aknaid lõhkumas.
See Kaare kooli seina külge kinnitatud kaamera aitas kahe aasta eest tabada noormehe, kes käis mitmel ööl kooli aknaid lõhkumas. Foto: Elmo Riig

​Paar nädalat tagasi tuli politseinikel autovarga tabamiseks läbi vaadata mitu tundi turvavideo salvestisi, enne kui nad õige hetke kätte leidsid ja too neile ekraanilt vastu vaatas. Juba samal päeval toimetati varas, 20-aastane noormees, politseimajja.

See autoärandaja tabamine 21. märtsil on üks näide, kuidas turvakaamera pilt võib politseil aidata lahendada kuritegu, milles esimesel hetkel ei paista just palju niidiotsi. «Töötav ja salvestav turvakaamera annab väga suure tõenäosuse, et suudame kurjategija tabada,» lausus Viljandi politseijaoskonna uurija Leana Lemming. «Lisaks on kaamera väga hea kuritegude ennetaja.»

Autovaras leiti kaamerast

Sel nädalal andsid Viljandi politseinikud osaühingu Andry MT juhatajale Toivo Miländerile tiitli «Tubli tegu», sest just tolle firma kaamerad aitasid 21. märtsil Pärnu maanteel remonditöökoja õuele jäetud Ford Transiti varast tabada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles