Mees, kes ehitab veekeskuse

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Aavasalu
Tõnu Aavasalu Foto: Kristi Markov

Kui viljandlastele on veekeskus ikka alles helesinine unistus, siis Abja-Paluojal nauditakse seda juba mitu aastat ning septembri lõpus kukub Suure-Jaani veekeskuse ehitustähtaeg. Suure-Jaani kerkiva tervisetempli vedur on vallavanem Tõnu Aavasalu.

Vajadusest uue ujula järele on Suure-Jaani kandis räägitud juba kümmekond aastat. Kui kuus aastat tagasi lammutas Olustvere kutsekool oma amortiseerunud ujula, kerkis see teema senisest teravamalt päevakorrale. Uus ujula sai sisse ka valla arengukavasse ning Abja edust tiivustust saades söandati paar aastat tagasi seda kavandama asuda.

Vallavanem Tõnu Aavasalu tutvus põhjalikult paljude Eesti ujulate ja veekeskustega ning vaagis projekti koos kaasamõtlejatega väga üksikasjalikult. Volikogus oli aga ka omajagu plaanile vastuseisjaid. Üks nendest oli volikogu esimees Arnold Pastak.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles