Nutihommikul aidatakse algajaid

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutitelefonid.
Nutitelefonid. Foto: Eero Vabamägi

Pühapäeval, 8. aprillil on Telia Viljandi esinduses NutiAkadeemia nutihommik, kus algajad nutiseadmete kasutajad saavad telefoni ja tahvelarvuti kasutamise kohta küsida nõu vabatahtlikelt nõustajatelt. Nutinõustajad tervitavad huvilisi Centrumi kaubanduskeskuses kella 10–13 ja vastavad nii telefoni, tahvelarvuti kui e-teenuste kasutamisega seotud küsimustele.

Nutihommik on NutiAkadeemia koolitusprojekt, millega parandatakse inimeste oskusi kasutada tehnilisi vahendeid ja nende võimalusi. Osalema oodatakse kõiki huvilisi, kes tunnevad end nutitelefoni või tahvelarvuti seltsis veel pisut ebakindlalt. Individuaalsel nutinõustamisel annavad vabatahtlikud nõu, kuidas igapäevaseid toiminguid nutiseadmete ning e-teenuste kasutamise abil mugavamaks muuta.

Koolitustel saab teada, mis on rakendused ja andmeside, kuidas otsida nutiseadme abil internetist infot, saata e-kirja või jagada fotosid. Kõike seda õpetatakse tegema turvaliselt. Tähtis osa NutiAkadeemiast on Mobiil-ID ja Smart-ID kasutamise tutvustamine.

Juba vilunum nutiseadmete kasutaja on kutsutud koolitusele ja nõustamistele suunama oma ema, isa, vanaema, vanaisa, sõbra või sugulase, kes seadmeid veel nii hästi kasutada ei oska. NutiAkadeemia projektijuht Kristi Kivilo sõnul on algajal digihuvilisel lihtsam õppida kasutama nutiseadmeid kui tavaarvutit. Seda eriti juhul, kui saab vilunud nõustajatelt kiiresti abi küsida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles