Tööst ja muusikast Viljandimaale kantud pere ostis Pärnumaal unistuste kodu tagasi

Christin Mäemets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilme Zagovejeva ja Juri Zagovejev meenutavad, kuidas musikaalne peretütar Katrin Kokelmann (vasakul)  lapsena maja ees laulda armastas­.
Ilme Zagovejeva ja Juri Zagovejev meenutavad, kuidas musikaalne peretütar Katrin Kokelmann (vasakul) lapsena maja ees laulda armastas­. Foto: Mailiis Ollino

Paarkümmend aastat tagasi olude sunnil müüdud kodutalu jäi perele unistuste elukohaks, mida ta aeg-ajalt vaatamas käis. Nüüd, tänu juhuslikult sotsiaalmeedias nähtud pildile, sai pere taas sama eluaseme omanikuks.

Lugu algas juba 30 aasta eest, kui Ilme Zagovejevale pakuti tööd kooliõpetajana. Et tema ja abikaasa Juri Zagovejev pidid Pärnu-Jaagupist kolima Koonga valda, pakuti neile sealsamas kodu. Esialgu ühepereelamut. Kuid perel oli kindel plaan leida endale talumaja.

«Muud saadaval ei olnud kui üks vana räämas majakene metsa sees,» meenutab Ilme Zagovejeva. «Seal ei olnud­ teed ega midagi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles