Riigikogulased algatasid kellakeeramise lõpetamise eelnõu

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval läheb Eesti üle suveajale.
Pühapäeval läheb Eesti üle suveajale. Foto: «Sakala»

23 eri erakondadesse kuuluvat riigikogu liiget algatas eelnõu, mille kaugem eesmärk on lõpetada rahva tervise huvides nii Eestis kui Euroopa Liidus kellakeeramine.

Parlamendi menetlusse jõudnud otsuse eelnõu järgi teeb riigikogu valitsusele ettepaneku toetada Euroopa Parlamendi hiljutist resolutsiooni, mis puudutab suveajast loobumist. Ühtlasi ootavad eelnõu esitajad, et valitsus alustaks Euroopa Komisjoniga konsultatsioone suveaja lõpetamiseks.

«Meie ettepanek on kaheetapiline. Esiteks ootame, et valitsus toetaks Euroopa Parlamendi otsust, mis nõuab Euroopa Komisjonilt suveaja mõju ja sellest loobumise põhjalikku uurimist. Samuti soovime, et valitsus analüüsiks, millisesse ajavööndisse ehk siis kas suve- või talveaega võiks Eesti tulevikus kuuluda, et paremini oleks kaitstud nii rahva tervis kui ka majandushuvid,» ütles sotsiaaldemokraat Tanel Talve eelnõu üle andes. Ta avaldas heameelt selle üle, et kellakeeramise lõpetamise toetajaid on kõigis riigikogus esindatud erakondades.

Tanel Talve
Tanel Talve Foto: Erakogu

Talve sõnul mõjub kaks korda aastas toimuv kellakruttimine halvasti inimeste tervisele, kuid sellel on negatiivne mõju ka liiklusohutusele ja põllumajandusele.

8. veebruaril kinnitas Euroopa Parlament 384 poolt- ja 153 vastuhäälega suveajale ülemineku resolutsiooni, milles ta kutsus Euroopa Komisjoni korraldama suveaja direktiivi põhjalik uurimine ning vajaduse korral tulema välja selle muutmise ettepanekutega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles