Küsitlus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mida arvate Viljandi koolielu korraldusest?

RENEK VIIRA (24),
elektri­montöör

Mina käisin ka mitmes koolis: Kärstnas ja Jakobsoni-nimelises. Kohanemine võttis natuke aega. Eks nüüd hakka ka Viljandi lastel minema nii, et keskhariduse saamiseks tuleb käia kahes õppeasutuses.
Maakoolid on mõnusad: kõik tunnevad kõiki ning õhkkond on sõbralik. Kahju, kui Kärstna kool peaks õpilaste vähesuse tõttu kaduma.

ANGELIKA VOMPAS (37),
õmbleja

Mu väike laps läheb Jakobsoni gümnaasiumi, kus teine juba ees õpib. Olen selle kooliga igati rahul. Nii kena oleks olnud kõik kaksteist klassi haridust ühes kohas saada.
Kunagi kogusid noored ühisgümnaasiumi vastu allkirju, kuid sellest polnud ilmselt kasu — uus kool lihtsalt tehakse ära.

EVELI PETERSON (43),
kodune

Mu laps on sellises vanuses, et peaks põhikooli järel minema uude, Valuoja kooli. Teda on juba piisavalt solgutatud, maagümnaasiumi remondi tõttu käis ta Kaare koolis — järve
äärest sinna bussi ei lähe.
Saan aru: programm tuleb käima panna. Kõik oleks väga hea, kui uus gümnaasium alustaks tegevust uues majas. Aga see ei valmi ju.

EHA SIMSON (56),
sotsiaal­töötaja

Mul pole kooliga enam mingit pistmist.
Kui oleksin veel lapsevanem, ei meeldiks mulle hariduskorralduse muutmine, sest see tekitab segadust. Lapsi ei saa enam kodu lähedale kooli panna. On vaks vahet, kas ta lippab kodu ja koolimaja vahet viis minutit või peab sõitma linna teise otsa.

TRIIN KIVISILD (20),
üliõpilane

Ma pole rahul. Minu vanaisa õppis maagümnaasiumis ja samuti minu isa. Mina lõpetasin selle möödunud aastal. See on kuulus Landesgymnasium, täis traditsioone! Need ei lähe ju teise majja üle. Ja nüüd peab see ilus õppeasutus jääma põhikooliks.
Arvatakse, et Tallinnas ja Pärnus poleks selline ümberkorraldus läbi läinud, aga näe: Viljandis läheb.

KRISTJAN SOONETS (30),
tööotsija

Oli hea mõte panna enam-vähem üheealised haridust omandama üheskoos. Kui uuele gümnaasiumile tulevad avarad ruumid, on hea õpilastel ja ka kooli töötajatel. Aga ma mõtlen, kuidas kaugel elavad õpilased Viljandisse pääsevad. Kas internaadist on midagi kuulda?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles