Prokurör küsis noorele mehele eluaegset vangistust

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tairo Poopuu süüdistaja näeb neiu surmas mõrva, kaitsja aga surma põhjustamist ettevaatamatusest.
Tairo Poopuu süüdistaja näeb neiu surmas mõrva, kaitsja aga surma põhjustamist ettevaatamatusest. Foto: Elmo Riig

Kui süüdistaja hinnangul 22-aastane Tairo Poopuu vägistas ja tappis mullu suvel 17-aastase neiu ning peaks selle eest eluks ajaks vanglasse minema, siis kaitsja meelest põhjustas noormees surma ettevaatamatusest ning selle eest saaks kohus teda karistada maksimaalselt kolme aasta pikkuse vangistusega.

Esmaspäeval oli Viljandi kohtumajas vaidlus Tairo Poopuu kriminaalasjas. Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokurör Marja-Liina Talimaa leidis, et tõendite järgi pani Poopuu süüdistuses kirjeldatud kuriteo toime tahtlikult ja tema süü on suur. Prokurör palus kohtul mõista süüdistatavale mõrva eest eluaegne vangistus.

Kaitsja vandeadvokaat Sirje Must leidis, et seksuaalvahekorra toimumine vägivalla abil ei ole tõendatud, ja taotles kohtult Poopuu õigeksmõistmist talle esitatud vägistamissüüdistuses. Et vägistamist kaitsja hinnangul ei olnud, ei nõustunud ta ka sellega, et Poopuu pani tapmise toime vägistamise hõlbustamiseks ja selle varjamiseks ehk sooritas mõrva. Kaitsja palus oma kaitsealuse süüdi tunnistada surma põhjustamises ettevaatamatusest ning juhul kui kohus sellega ei nõustu, siis tapmises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles