Omal ajal Eesti kodakondsusest ilma jäetud sõjaveteran sõitis Vene presidenti valima

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kodakondsust Õisus 55 aastat õpetajana töötanud Artemi Pedokile omal ajal ei antud, ning enam tal seda plaanis taotleda polegi, sest ta on juba 92 aastane.
Eesti kodakondsust Õisus 55 aastat õpetajana töötanud Artemi Pedokile omal ajal ei antud, ning enam tal seda plaanis taotleda polegi, sest ta on juba 92 aastane. Foto: Marko Saarm

Täna hommikul startis Vabaduse platsilt buss ligi kümne Viljandimaal elava Vene Föderatsiooni kodanikuga, et nad saaksid Tartus osaleda Venemaa presidendi valimistel. 

Vene kodakondsusega Artemi Pedok, kelle kurvast saatusest on Sakala veergudel 2002. aastal ilmunud põhjalik artikkel, kõneles enne hääletama sõitmist, et tema ei tea, keda ta valib, sest ta ei tea kõiki kandidaate. Ta lootis, et saab nendega tutvuda kohapeal. Üks oli Pedokile selge: ta valib presidenti. 

Pedok oli 55 aastat Õisu piimandustehnikumi õpetaja ning selle aja jooksul talle Eesti kodakondsust ei antud. Enam pole tal seda plaanis ka taotleda, sest ta on juba 92-aastane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles