Relvad, viin ja kokaiin. Politsei tabas salakaubaga hangeldanud ohtliku jõugu

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ainuüksi eelmise aasta detsembris ja tänavu jaanuaris omandas kuritegelik rühm vähemalt 70 kasti salakaupa. Samuti käitles jõuk seni kogutud andmetel ka ligi pool kilo kokaiini.
Ainuüksi eelmise aasta detsembris ja tänavu jaanuaris omandas kuritegelik rühm vähemalt 70 kasti salakaupa. Samuti käitles jõuk seni kogutud andmetel ka ligi pool kilo kokaiini. Foto: uurimisorganid

​Politsei pidas läinud kuul Viljandimaal kinni suure koguse kokaiini, salaalkoholi ja -sigarettidega äritsenud hästi organiseeritud ja relvastatud jõugu, kes on seniste andmete põhjal tegutsenud aastaid.

Kahtlustuse kohaselt hoiustasid ja müüsid 55- ja 51-aastased mehed ja 45-aastane naine kokaiini ning maksumärgita alkoholi ja sigarette, mille 34-aastane mees neile oli toonud. Ainuüksi eelmise aasta detsembris ja tänavu jaanuaris omandasid nad vähemalt 70 kasti, milles oli kokku 588 liitrit 40 mahuprotsendiga alkoholi, millest enamik on menetluse käigus leitud ja ära võetud. Kõik neli kahtlustatavat ning 35- ja 31-aastane mees käitlesid seni kogutud andmetel ka ligi pool kilo kokaiini.

Kuuest veebruaris kinni peetud inimesest viis – 55-, 51-, 34- ja 35-aastane mees ning 45-aastane naine – võeti Lõuna ringkonnaprokuratuuri taotlusel vahi alla, kuid naine viibib praegu vabaduses, sest Tartu ringkonnakohus ei pidanud piisavalt tõenäoliseks, et pikema aja vältel kuritegusid toime pannud, kuid varem karistamata isik vabaduses viibides kuritegusid jätkab. Naisel on keelatud elukohast lahkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles