Kosmikud esitlevad peale kuueaastast pausi uut stuudioalbumit «Sügis sanatooriumis» (1)

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Kosmikud esitleb uut stuudioalbumit «Sügis sanatooriumis»
Ansambel Kosmikud esitleb uut stuudioalbumit «Sügis sanatooriumis» Foto: Kosmikute fotokogu

Musta huumoriga Eesti depressiivroki ja kosmopunkbänd ning rokkfestivali Rabarock asutajad, laulatajad ja hauakaevajad, 1999. aastal asutatud Kosmikud jõudsid tegutseda napi aasta, kui tegevus katkes laulja Taavi Pedriksi (1971–2000) surma tõttu. Grupi lühikest elu jäi meenutama maailmavaluline album "Ei roosid" (2000).

Kolm allesjäänud liiget, kitarrist Andres alias Aleksander Vana, trummar Kristo Rajasaare ja basskitarrist Kõmmari, võtsid aja maha, tegid proove ja katsetasid erinevaid lauljaid (nende seas Claire's Birthday kitarristi Jaan Pehki, kellega anti paar kontserti). Lõpuks jäi valik Eriti Kurva Muusika Ansambli liikmele Meelis Hainsoole ehk Hainzile. Bändiga liitus ta 2003. aastal, seejärel salvestati ja avaldati album "Kuidas tuli pimedus...".

Nüüd on muusikutel valminud stuudioalbum «Sügis sanatooriumis» ja seda esitletakse 16. märtsil Viljandi rockiklubis Tehas. Koos ansambliga esinevad ka  Mati Vaarmann ja Elmu Värk (Muusik Seif).

Lennukitehase uksed avatakse kell 22, ansambel alustab kell 23.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles