Teisipäev, 13. märts

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala teatris algab täna kell 10 koolinoorte teatripäev. Vanemuise noored näitlejad Kärt Tammjärv ja Reimo Sagor alustavad tundi soojendusharjutustega.
Ugala teatris algab täna kell 10 koolinoorte teatripäev. Vanemuise noored näitlejad Kärt Tammjärv ja Reimo Sagor alustavad tundi soojendusharjutustega. Foto: Kuvatõmmis

Ugala teatris on tänav kavas teatripäev, esimene üritus algab kell 10. Hariduslik etendus, draamatund, kus räägitakse näitlejatööst. Vanemuise noored näitlejad Kärt Tammjärv ja Reimo Sagor alustavad tundi soojendusharjutustega, mille abil saavad ka tunnis osalejad virgutada nii keha kui vaimu. Tunni käigus meenutatakse teatrikunsti ajalugu, näidatakse paari hõrku stseeni näitekunsti klassikast, saab teada, mis on nulltekstiga etüüd ning tunni lõpus sünnivad improvisatsioonid publiku poolt pakutud ideedele. Vaksali tänav 7, Viljandi. Tel 433 0777.

Centrumi kinos täna kell 12.15 «Päkapikkudega kodus», kell 12.20 «Nähtamatu niit», kell 14.30 «Vee puudutus», kell 15.55 «Vaikuse muusika», kell 17.15 «Appi, ma kahandasin oma vanemad», kell 18.30 «Gringo», kell 19.30 «Klassikokkutulek 2: Pulmad ja matused», kell 21.00 «Punane varblane» ja kell 21.30 «Must panter». Tallinna tänav 24, Viljandi.

Abja kultuurimajas täna kell 17 Abja muusikooli esimese klassi õpilaste kontsert. Pärnu maantee 28, Abja-Paluoja.

Viljandi Ingeri maja inglitoas on täna kell 18.30 kavas vabastava hingamise õhtu. Etteregistreerimine vajalik telefonil 517 2442 või eposti teel: hingepilt@gmail.com. Kohtade arv on piiratud.

NÄITUSED

Viljandi linnaraamatukogu kolmandas saalis 22. märtsini «Eesti lapse 100 aastat». Teises saalis 26. märtsini «100 aastat elu – Elfriede Urram ja Eesti Vabariik». Trepihallis 29. märtsini näitus «Tarvastu muusika- ja kunstikool 25». Tallinna tänav 11/1.

Karksi valla kultuurikeskuse sinises saalis 31. märtsini Marites Silinase maalid (Läti), teise korruse fuajees fotonäitus «Sada päeva EV100-ni». Viljandi maantee 1, Karksi-Nuia.

Suure-Jaani külalistemaja kohvikus märtsi lõpuni nahakunstnik Urmas Orgusaare pastelli- ja guašimaalid. Külastamine etteteatamisel tel 5305 8600. Ilmatari tänav 3.

Abja kultuurimaja esimese korruse fuajees ja väikeses saalis 2. maini Tiina Ojaste maalinäitus «Habras lummus». Pärnu maantee 28, Abja-Paluoja.

Kondase keskuses on 6. maini avatud Edgar Valteri maalinäitus «Performance», 15. aprillini Alma Maari nukunäitus «Riigimehed» ja Heino Lillepuu kollaažide näitus «Eesti poliitilistes (tõmbe)tuultes». Püsinäitus on kooliõpetaja ja maalikunstniku Paul Kondase (1900–1985) maalidest, mis kuuluvad Viljandi muuseumi kogusse. Pikk tänav 8, Viljandi. 

Tarvastu raamatukogus aprilli keskpaigani Tarvastu gümnaasiumi 8. klassi õpilase Karl Kristoferi Alpi fotonäitus «Hetked». Näitust saab külastada raamatukogu lahtioleku aegadel.

Mõisaküla muuseumis on aasta lõpuni näitus «Eesti Vabariik 100 – meenutused sõnas ja pildis». Põhjalik ülevaade riigivanem Konstantin Pätsist fotode ja ajalooliste kirjutiste abil. Info tel 435 5607. Sihveri tänav 4, Mõisaküla.

Viljandi muuseumis «Ilu ja vägi. Kodaratega kaelarahad». Näitusel on väljas kultuuriakadeemia rahvusliku metallitöö eriala üliõpilaste valmistatud ja Pärnu muuseumi kollektsioonis leiduvad kodarrahad. Püsinäitus on Viljandimaa ajaloost. Johan Laidoneri plats 10.

Sakala keskuses Peeter Ora maalinäitus «Utoopia». Tallinna tänav 5, Viljandi.

Viljandi gümnaasiumis püsinäitus keskhariduse andmisest Viljandis. Hariduse tänav 2.

Viljandi kutseõppekeskuses on üleval Jaan Pääsukese näitus «Seinast seina». Looduse tee 2, Vana-Võidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles