Omanik ei luba kontserti mullu pahupidi keeratud linnamäele (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurejoonelise vabaõhuetenduse tarbeks rajati mullu suvel Lõhaverre suur lava. Selle lammutamine muutis aga linnuseplatsi porimülkaks.
Suurejoonelise vabaõhuetenduse tarbeks rajati mullu suvel Lõhaverre suur lava. Selle lammutamine muutis aga linnuseplatsi porimülkaks. Foto: Marko Saarm

​Eesti hinnatuim kitarrist Laur Joamets, Ivo ja Robert Linna ning kammerkoor pidid algse kava järgi avama juuni keskel Lõhavere linnamäel Suure-Jaani muusikafestivali, aga riigimetsa majandamise keskus ei luba kontserti mulluse «Lembitu» etendustega tagurpidi keeratud platsile.

Lõhavere linnamägi jääb vähemalt algaval aastal kõikvõimalikele suurüritustele suletuks, sest eelmisel suvel vabaõhulavastuse «Lembitu» tarbeks rajatud lava ja tribüüni koristamine lõppes kogu ala pahupidi pööramisega. Praegu pole kahju näha, aga lume all on sügavad traktorirööpad ning osaliselt äravedamata ja maasse külmunud ehituspraht.

Seepärast teatas riigimetsa majandamise keskuse (RMK) külastuskorraldusosakonna Lõuna-Eesti külastusala juht Riho Männik Põhja-Sakala vallavalitsusele, et ta ei ole nõus andma 16. juuniks Lõhavere linnuse territooriumile kavandatud muusikafestivali avakontserdile kooskõlastust. Ilma RMK loata aga platsi kasutada ei saa.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles