Viljandi haigla ehitus ajab ministeeriumi perearstidega tülli (2)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

​Eesti perearstid leiavad, et riik tahab kokkuleppeid eirates anda nende tööruumide arendamise arvelt hulga miljoneid eurosid Viljandi haigla ehitamiseks. Ministri väitel aga perearstidelt midagi ära ei võeta ning haigla saaks vaid perearstidest ülejääva raha.

Nii Eesti perearstide selts kui noorte perearstide esindus on sel aastal pöördunud sotsiaalministeeriumi poole ühisavaldusega, milles uuritakse, kuidas on võimalik, et perearstidele mõeldud enam kui 85 miljonist eurost on kavas 16 miljonit anda Viljandi haiglale.

«Meie jaoks jääb arusaamatuks, kuidas aitab Viljandi haigla ehitamine Viljandi maakonnas perearsti kvaliteeti tõsta ja patsientidele lähemale tuua,» esitasid noored perearstid reedel tehtud avalduses sotsiaalministeeriumile küsimuse. Avalduse esitajad nendivad, et neile jääb mulje, et riik on leidnud viisi, kuidas ehitada uus maakonnahaigla riigi raha kasutamata. «Kahjuks küll perearstiabi kättesaadavuse, järjepidevuse ja kvaliteedi arvelt,» seisab avalduses.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles