Keskuses kohtab teistmoodi poliitikuid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitusel «Riigimehed» on kõik nukumeister Alma Maari inspireerinud poliitikud.
Näitusel «Riigimehed» on kõik nukumeister Alma Maari inspireerinud poliitikud. Foto: Kondase keskuse fotokogu

Täna avatakse Kondase keskuses kaks väga omanäolist näitust. Eile avatud Edgar Valteri maalinäituse «Performance» kõrval seavad koha sisse nukk-poliitikud ja naivistlikud kollaažid. 

Kell 13 avatakse Alma Maari näitus «Riigimehed».

Nukumeister Alma Maar on jäädvustanud presidente Konstantin Pätsi ja Lennart Merit ning peaministreid Edgar Savisaart, Mart Laari, Andrus Ansipit, Tiit Vähit, Andres Tarandit, Juhan Partsi, Mart Siimanni ja Siim Kallast. Kujud on loodud autoritehnikas, milles on ühendatud nii skulptuuri kui nukkude loomise võtted. Nukumaailmast eemalduvad miniatuursed kujud lihtsal põhjusel: need pole katsumiseks või elustavaks mänguks, mis avab tee fantaasia- või muinasjutumaailma. Need miniatuursed inimkujud seostuvad elu endaga. Mängumaailma paralleel siiski jääb ja kergesti võib vaataja kujutlusmaailma ilmuda sümboolne suur käsi, mis kõike omatahtsi korraldab. Seda mängumaailma inspireerib iga kujukese nägu ja rahva mälus olevad tegemised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles