Mõrvasüüdistuse saanud mees istus kohtupingis kümme minutit

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapäeval paar minutit enne kümmet saatsid politseinikud Tairo Poopuud teel kohtusaali. Kümme minutit hiljem viidi ta tagasi politseibussi ning sõidutati arestikambrisse.
Neljapäeval paar minutit enne kümmet saatsid politseinikud Tairo Poopuud teel kohtusaali. Kümme minutit hiljem viidi ta tagasi politseibussi ning sõidutati arestikambrisse. Foto: Elmo Riig

22 sekundit läks 22-aastasel süüalusel Tairo Poopuul aega, et jõuda kohtumaja trepilt kohtusaali. Kulus kümmekond minutit, enne kui ta politseibussi tagasi viidi. Mõrvaprotsess algas päeva väldanud vaheajaga.

Viljandi kohtumajas alanud protsess, kus Poopuud süüdistatakse 17-aastase neiu mõrvas ja vägistamises, peetakse kinniste uste taga. Erinevalt varasemast praktikast ei lubatud ajakirjanikke saali isegi enne kohtuniku saabumist. Istung on kuulutatud kinniseks ohvri huvides ja süüdistatava eraelu kaitseks.

Istung kestis napilt kümme minutit, sest alustuseks esitas süüdistaja Marja-Liina Talimaa täiendatud süüdistuse ning Poopuu kaitsja Sirje Must palus seepeale vaheaega. Kohtuniku otsusega kuulutati välja terve päeva vältav paus ning istung jätkub reede hommikul. Prokuratuuri pressiesindaja Kauri Sinkeviciuse seletusel oli süüdistuse täiendus vormiline, mitte sisuline. Endiselt süüdistatakse meest nii mõrvas kui vägistamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles