Päikesepoiss Josten sai endale annetajate rahaga kodumaja

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ratastooli aheldatud kolmeaastane Josten elas varem koos vanematega Sürgavere kortermajas, aga läinud sügisest kolis pere lahkete annetajate toel ostetud majja Ülde külas.

Josten on toosama päikeseline poiss, kellest Sakala kirjutas pisut vähem kui kaks aastat tagasi. Toona oli ta aasta ja kümne kuu vanune ning kihutas korteris oma tibatillukese ratastooliga ringi nagu ralliäss. Tema jutuvadast võis juba mõne sõna aru saada ning õues leidis ta kiiresti sõpru – kõik soovisid teda sõidutada.

Haruldane geeniviga, ametliku diagnoosi kohaselt spinaalne lihasatroofia paneb Josteni lihased kärbuma. Paranemislootust ei ole, olukord muutub aja jooksul vaid halvemaks. Toona oli poiss veel väga väike ning õbluke ema sai tema teiselt korruselt õue viimisega hõlpsasti hakkama. Ajapikku muutus see aga aina raskemaks. Oli suur soov kolida elama oma majja. Paraku ei soostunud pank maja ostuks laenu andma, sest pidas pere sissetulekut ebapiisavaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles