Paradiisisaarelt ammutatud inspiratsioon läks kreemipurki

Priscilla Õmblus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Berrichi tootesarja loojad Berit ja Janno Joosep tegutsevad pereettevõtte kõrval ka hoopis teistel rinnetel. Pere naispool tegeleb raamatupidamisega ja meespoole igapäevatöö on Heliose kirjastuse juhtimine.
Berrichi tootesarja loojad Berit ja Janno Joosep tegutsevad pereettevõtte kõrval ka hoopis teistel rinnetel. Pere naispool tegeleb raamatupidamisega ja meespoole igapäevatöö on Heliose kirjastuse juhtimine. Foto: Terje Atonen

Viljandist pärit abielupaar Berit ja Janno Joosep ei osanud enne puhkust Bali saarel arvata, et naise hobist segada koduköögis kokku looduskosmeetikat võiks kujuneda pereettevõte. Nüüdseks on aga reisilt saadud inspiratsioon koos vetikatega purkidesse pistetud ja valminud on kodumaine kreemisari Berrichi.

Küsimusele, kuidas tekkis idee raamatupidaja ameti kõrvalt kreemitotsikuid täitma hakata, vastas Berit Joosep, et see tulenes tema isiklikust vajadusest. «Juba noore tüdrukuna olin hädas ülitundliku nahaga. Praktiliselt kogu oma 20-ndate aastate eluperioodi katsetasin ilulettidel saada olevate eritoodete ja apteegikosmeetikaga ning käisin kosmeetikute juurest abi otsimas.»

Aegamisi süvenes naises hirm, et ta peabki lihtsalt õppima oma nahamurega elama. Ühel hetkel otsustas ta aga üritada veel ise ennast aidata. «On ju üks tore ütlus, et iga probleem on alati ka võimalus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles