Heimtalis tervitas külalisi oma president

Priscilla Õmblus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heimtali põhikoolis korraldatud vastuvõtul kätlesid Oma Riigi president Rait Ritson, koolidirektor Eero Metsvahi ja vallavanem Alar Karu ligi 170 külalist.
Heimtali põhikoolis korraldatud vastuvõtul kätlesid Oma Riigi president Rait Ritson, koolidirektor Eero Metsvahi ja vallavanem Alar Karu ligi 170 külalist. Foto: Elmo Riig

Reede hommikul kogunes Heimtali koolipere väärikas mõisas tegutsevasse koolimajja, et pidada üheskoos maha kätlemistseremoonia. Lisaks koolidirektorile ja vallavanemale sai kätt suruda kooli valitud presidendil.

Kell 10 mõisahoone aatriumis alanud tseremoonial tervitasid kooliperet ja kohalikke kultuuritegelasi pikal vaibal Heimtali põhikoolis vabariigi aastapäevaks loodud Oma Riigi president Rait Ritson, direktor Eero Metsvahi ja Viljandi vallavanem Alar Karu.

«Oma Riik on üks õpilasesinduse vormidest. See on ka meie koolile uus asi. Idee oli läbi teha Eesti riigi loomine nii, nagu oli 100 aastat tagasi, ainult kooli kontekstis,» selgitas huvijuht Eneli Rimpel. Ta lisas, et korraldati valimised ja loodi ajutine valitsus. «Nüüd on meil Oma Riigi president ning ministrid, näiteks kultuuri-, haridus- ja spordiminister, kes seisavad Heimtali õpilaste huvide eest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles