Viljandi Tulevik tõi ründejõudu Jaapanist

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ründemängija Yosuke Saito ja jalgpalliklubi Tulevik president Raiko Mutle
Ründemängija Yosuke Saito ja jalgpalliklubi Tulevik president Raiko Mutle Foto: Viljandi jalgpalliklubi Tulevik

Viljandi jalgpalliklubi Tulevik president Raiko Mutle ja ründaja Yosuke Saito allkirjastasid lepingu, mille alusel mängib 29-aastane jaapanlane eelseisval hooajal Viljandi Tuleviku ridades.

Yosuke Saito sai kõrgliigatasemel jalgpalliristsed 2007. aastal, kui liitus oma kodumaa klubiga Yokohama F.M. Järgneva karjääri jooksul on mees mänginud Jaapani tugevuselt teises liigas ning Singapuri, Venemaa ja Valgevene klubides, kus esindas vastavalt Albirex Niigata, FC Ufaa ja FK Slutski värve.

Kõige pikemalt on Yosuke Saito mänginud erinevates Läti klubides. 2012. aastal liitus ta FB Gulbenega, kust liikus 2013. aastal FK Ventspilsi ridadesse. Pärast perioodi Venemaal ja Valgevenes naasis mees 2016. aastal Lätti, kus liitus FC Riga ridadega. Kogu Virsligas veedetud perioodi jooksul lõi Saito eri klubide eest peetud 46 mänguga kokku 20 väravat. Viljandi Tulevikuga liitub Saito vabaagendina.

Tuleviku peatreener Marko Kristal on rahul, et klubi Saitoga lepinguni jõudmise nimel vaeva nägi. «Kogenud ründajana toob Yosuke meie üsna noorde meeskonda hädavajalikku kogemust. Kindlasti lisab ta meeskonnale ka koosseisulist sügavust. Treeningutel ja mänguolukorras nähtu põhjal võib kahtlemata eeskujuks seada Yosuke tugevat, jaapanipärast töödistsipliini,» kõneles Kristal.

«Mul on hea meel Eestis ja eriti Viljandis olla, see linn on tõesti kaunis,» lausus lepingu sõlmimise järel Yosuke Saito. «Tahan oma uuele meeskonnale maksimaalselt kasulik olla ning lüüa palju väravaid. Pagana külm oli minu saabumise ajal siin küll, ent olen Venemaal ning Lätis mängides selliste oludega harjunud ja see mulle probleeme ei tekita ning ootan juba kannatamatult liigahooaja algust,» lisas Tokyost pärit Saito naerdes.

Klubi teatel hakkab Yosuke Saito Viljandi Tulevikus kandma mängusärki numbriga 99.

Saito liitumisega on Viljandi Tuleviku esindusmeeskond eelseisvaks hooajaks komplekteeritud ning üleminekuakna raames klubi enam täiendusi ei otsi. Klubis testimisel olnud Bermuda koondislase Willie Clemonsiga lepinguni ei jõutud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles