Linnavolikogu esimees lootis valitsuselt Viljandile üllatust

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helir-Valdor Seeder.
Helir-Valdor Seeder. Foto: Elmo Riig

Viljandisse istungile kogunenud Eesti ministrite iganädalasel koosolekul esimesena sõna võtnud linnavolikogu esimees ning Isamaa ja Res Publica Liidu juht Helir-Valdor Seeder lootis valitsuselt kuulda istungi lõpuks üht suurt ja positiivset otsust, mis oleks seotud Viljandiga.

Seeder meenutas, et on ise kuulunud mitmesse valitsusse ja osalenud väljasõiduistungitel ning kõigil neil on olnud hea tava, et ministrid võtavad vastu ühe hea ja suure otsuse, mis on seotud konkreetselt selle paigaga, kus erilist istungit peetakse. „Ma ei tea, mis otsus see on, aga ma usun, et see hea otsus tuleb,” teatas Seeder kavalalt naeratades.

„Küll see üllatus tuleb,” lubas peaminister Jüri Ratas saalis istudes. Pärast kõnede lõppu tegi Ratas ettepaneku arutada valitsuse pöördumist Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul. Pöördumises avaldas valitsus tänu kõigile Eestimaa inimestele ning kutsus üles tähistama oma riigi sünnipäeva. Pöördumine võeti vastu ning kõik ministrid allkirjastasid selle Viljandi gümnaasiumis.

Pärast seda, kui dokument oli kõigi ministrite allkirja saanud, andis Jüri Ratas selle üle Viljandi muuseumi direktorile Jaak Pihlakule ning palus, et see pöördumine säilitataks tulevastele põlvedele Viljandi muuseumis.

Lisaks Seedrile pidasid valitsuse istungi eel gümnaasiumi saalis kõne linnapea Madis Timpson, koolijuht Ülle Matsin ning muuseumi direktor Jaak Pihlak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles