Tudengid said uue stipendiumi

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi kultuuriakadeemia tudengid saavad kandideerida uue stipendiumi saajaks.
Viljandi kultuuriakadeemia tudengid saavad kandideerida uue stipendiumi saajaks. Foto: Marko Saarm / Sakala

8. märtsil tähistab Viljandi kultuuriakadeemia etenduskunstide osakond professor Kalju Komissarovi sünniaastapäeva ja esimest korda saavad kaks selles osakonnas õppivat üliõpilast Kalju Komissarovi nimelise stipendiumi.

Stipendium on mõeldud erialaseks enesetäienduseks välismaal. See on algatatud Garmen Tabori, Tartu ülikooli ja Eesti teatriliidu ettepanekul ning selle väljaandmist toetab Eesti Kultuurkapital.

Praeguste kultuuriakadeemia etenduskunstide osakonna kõrghariduslike õppekavade, nagu tantsukunsti, teatrikunsti ja teatrikunsti visuaaltehnoloogia ülesehitamise idee teatrimudelina kuulub Komissarovile. Õppeprotsessis tähendab see, et tulevased etenduskunstide tehnilised ja loomingulised töötajad õpivad koos ja täiendavad üksteist.

Kalju Komissarov on öelnud, et ülikoolis on oluline, et üliõpilane oleks selle nelja aasta jooksul mingitpidi oma piire tunnetanud, sest siis, kui ta on neid tunnetanud, saab ta tegelda ka nende avardamisega.

Stipendiumiga soovitakse väärtustada Kalju Komissarovi pikaajalist ja viljakat tööd teatrihariduse vallas. See määratakse üliõpilasele, kes on õpingutes tervikuna olnud tulemuslikult loominguline ja oma erialal perspektiivikas. 

Kandideerimine lõpes 1. veebruaril ja stipendium antakse kätte 8. märtsil Ugala teatris. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles