Aastapäeva tähistamine mahub Viljandis 25 000 euro sisse

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastapäeval lööb Viljandi lauluväljak korraldajate Gea Melini (vasakul) ja Vilja Volmer-Martinsoni kinnitusel perekondadele mõeldud tegevustest kihama. Pildil keskel Vilja Volmer-Martinsoni poeg Ekke Karu Volmer.
Aastapäeval lööb Viljandi lauluväljak korraldajate Gea Melini (vasakul) ja Vilja Volmer-Martinsoni kinnitusel perekondadele mõeldud tegevustest kihama. Pildil keskel Vilja Volmer-Martinsoni poeg Ekke Karu Volmer. Foto: Marko Saarm

Viljandis on vabariigi aastapäeva tähistamise peasündmuseks Eesti iseseisvusmanifesti ettelugemine kohtumaja juures. Seda toetav osa on lauluväljakul, mis kujundatakse siniste ja valgete pallidega ning kus on valmis saanud uisuväli. Lauluväljakul ja mõisa pargis pakuvad eri asutused tegevusi kogu perele.

«Eesti, uisutamine, talv – see ongi!» selgitas Viljandi linnavalitsuse kultuurispetsialist Vilja Volmer-Martinson. «Lumi ongi peamine kujunduselement. Sel aastal on selline õige tunne, nagu esivanematel oli.»

Vabariigi sünnipäevadel on Viljandi kogukonnaaktivisti Gea Melini sõnade kohaselt alati tugevalt eksponeeritud jõustruktuure ning see ongi oma kohal, aga Viljandis on tähtis ka kogukond. «See, kuidas kogukond on seotud: oleme üks pere, üks linn, üks riik,» selgitas Melin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles