SEB hakkab piirama koodikaartide kasutamist

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

15. veebruarist hakkab SEB piirama oma klientide koodikaartide kasutamist sooviga, et kõik kliendid kasutaksid 2019. aastaks uusi autentimisvahendeid. Iga klient saab enda kasutuses oleva koodikaardi kehtivuse kaotamise kohta personaalse teate ja kaks kuud, et minna üle uuele autentimisvahendile, milleks on ID-kaart, Smart-ID, Mobiil-ID või PIN-kalkulaator.

«Euroopa Liidu maksevahendite direktiiv seab kogu pangandusele selged nõuded koodikaartide kasutamise piiramiseks. See on paratamatu ja vajalik üleminek, mida nõuab tehnoloogia ja pangateenuste areng,» selgitas SEB jaepanganduse valdkonna juht Ainar Leppänen.

Tema sõnul kasutab praegu koodikaarte umbes kolmandik SEB klientidest ja nende arv kahaneb kiires tempos.

SEB klientide koodikaartide kasutamist hakkab pank piirama juba sellest kuust ning seda tehakse järk-järgult erinevate kliendirühmade kaupa. SEB plaanib lõpetada koodikaartide kasutamise oma klientide seas 2019. aasta alguseks ning pakub selle asemel nelja mugavat alternatiivi. Abi uute autentimisvahendite kasutamise kohta saab küsida nii SEB kontorites kui ka klienditoe infotelefonilt 66 55 100.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles