Juhtkiri. Karuteene lõimumisele

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Kõigil neil, kes üritavad pagulaste temaatikat oma huvides ära kasutada ja inimesi üles keerata, on täna pidupäev. Sealjuures ei pidanud nad selleks ise midagi tegema. Hoopis need inimesed ja asutused, kelle ülesanne on põgenike vastuvõtmisega seotud pingeid maandada, on saanud hakkama suure rumalusega, mida võiks võrrelda tiku tõmbamisega gaasilõhna täis toas.

Kohtuotsus, millega Samer Khateb mõisteti süüdi oma naise vägistamises, kehalises väärkohtlemises ja tappa ähvardamises, pole aastatki vana. Need teod, mille hulka kuuluvad ka naise kinnisidumine ja süütevedelikuga ülevalamine, pärinevad tunamullusest aastast.

Khateb on talle määratud reaalse vangistuse ära kandnud ja võib seega vaba mehena ringi käia. See on tema enda teha, kuidas ta seda vabadust kasutab. Tema võimuses on teha edaspidi teistele vaid ja ainult head ning seeläbi end rehabiliteerida ja iseendaga rahu sõlmida. Sellisel juhul võib (aga ei pruugi) talle kunagi avaneda võimalus olla osaline mõnes lõimumisprogrammis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles