Peaaegu sajandi vanune apteek sulgeb uksed

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis järjepanu 90 aastat tegutsenud apteegi praegune omanik ja proviisor Liina Pääru rääkis, et novembris selgus kurb tõik: tervisekeskus tema apteegi üürilepingut ei pikenda.
Viljandis järjepanu 90 aastat tegutsenud apteegi praegune omanik ja proviisor Liina Pääru rääkis, et novembris selgus kurb tõik: tervisekeskus tema apteegi üürilepingut ei pikenda. Foto: Elmo Riig

90-aastane Viljandi Kesklinna apteek, mis on viimased 20 aastat tegutsenud Viljandi tervisekeskuse ruumides, sulgeb uksed, sest keskuse väljakuulutatud enampakkumise võitis osaühing Benu Apteek Eesti. Eile andsid kõik maja arstid ja õed allkirja Kesklinna apteegi toetuseks.

Viljandi Kesklinna apteegi omaniku ja proviisori Liina Pääru rendileping tervisekeskusega lõpeb 20. veebruaril. Keskuse korraldatud enampakkumisel osales kolm ettevõtet.

Pääru sõnade kohaselt on kummaline, et tervisekeskus sõlmib pikaaegse lepingu hulgiketiga nagu Benu, sest kahe aasta pärast peaks olema too oma apteegid võõrandanud. See tähendab, et 1. aprilliks 2020 peab igas apteegis kuuluma enamusosalus ühele selles töötavale proviisorile. Tema hinnangul ei tohiks üleminekuajal seaduse kohaselt hulgiketid uutes kohtades apteeke avada, aga Benu Apteek kavatseb seda teha. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles