Viljandi vald soovib riigilt Valmas asuvat rannariba

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui vald saab riigilt rannariba kätte, muudab selle ligipääsetavamaks ka kõigile teistele.
Kui vald saab riigilt rannariba kätte, muudab selle ligipääsetavamaks ka kõigile teistele. Foto: Elmo Riig

Kolmapäevasel Viljandi vallavalitsuse istungil tutvustas planeeringuspetsialist Raivo Laidma, mis seisus on Valma külas asuva Vanasauna sadama kinnisasja võõrandamine munitsipaalomandisse, et rajada sinna tulevikus puhkeala.

Jutt käib kitsast, 1,31 hektari suurusest rannaribast Vanasauna sadama piirkonnas, mille riigilt enda kätesse taotlemist alustas vald juba paar aastat tagasi. Raivo Laidma sõnul on see takerdunud seaduste muutmise rägastikus – näiteks lükkus edasi, sest jäi maareformiseaduses ette antud tähtaja jooksul lahendamata ja hiljem polnud maavanemal enam voli seda anda.

Aga munitsipaalomandisse taotlemine on jätkuvalt jõus. Selleks tellis vald möödunud aasta lõpus osaühingult Lahe kinnisvara uue eksperthinnangu, et saada teada, mis võiks olla kinnistu maksumus. Raivo Laidma selgitas, et kuigi maa võõrandamine riigilt munitsipaalomandisse on tasuta, tuleb sellele enne õiglane hind määrata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles