Juhtkiri. Kuidas vaadata olümpiat?

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Aastaid spordiajakirjanikuna töötanud kommunikatsiooniekspert Raul Rebane täheldas kolmapäevaõhtuses rahvusringhäälingu vestlussaates «Suud puhtaks», mis oli täna avatavatest taliolümpiamängudest inspireeritud, et umbes iga 11 000. maailmas sündiv laps on eestlane, ent noil mängudel osaleb umbes 10 000 sportlast.

«See tähendab, et statistiliselt peaks olümpiamängudel võistlema üks eestlane. Aga meie tahame kahte-kolme medalit,» märkis ta.

Ootused ja kriitika, mis meie olümpiasportlastele osaks saab, kui nad neid ootusi täita ei suuda, on iga suurvõistluse eel järjest enam jututeemaks. Ilmselt on üks põhjus see, et oleme ühiskonnana küpsenud ning närv selle suhtes, kui keegi saab ülekohtust kriitikat, tundlikumaks muutunud. Teisalt aga ei ole võimalik mööda vaadata tõigast, et just taliolümpiamängude puhul on Eesti medalilootused hiilgeaegadega võrreldes pehmelt öeldes tagasihoidlikuks muutunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles