Suur kultuuripreemia annab akadeemikule loomevabaduse ja võimaluse talu arendada

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heimtalis Kääriku talus elav vaibakunstnik Anu Raud on üks kolmest Eesti loojast, keda kultuuriministeerium tunnustab tänavu pikaajalise loomingulise tegevuse eest.
Heimtalis Kääriku talus elav vaibakunstnik Anu Raud on üks kolmest Eesti loojast, keda kultuuriministeerium tunnustab tänavu pikaajalise loomingulise tegevuse eest. Foto: Elmo Riig

Viljandist kümne kilomeetri kaugusel Heimtalis tegutsev vaibakunstnik akadeemik Anu Raud rõõmustas riigilt saadava suure kultuuripreemia üle, sest see annab talle võimaluse arendada oma talu, mis on noorte kunstnike suvine õppekoht.

Elutöö preemia on 64 000 eurot ning see annab Rauale tema enda sõnul loominguvabaduse ja võimaluse arendada Kääriku talu. «See raha laseb mul nii mõnegi eluunistuse täide viia,» õhkas ta. Nagu talus ikka on vaja hoonetel katuseid parandada ning neid on kompleksis palju. Peale Anu Raua enda elumaja kuuluvad sinna vana Heimtali vallamaja, vaestemaja, kunagine seltsimaja ning nüüd juba mõnda aasta Eesti Rahva Muuseumi osaks olev Heimtali muuseum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles