DOPING Vene suusavankri taltsutaja: tänapäeval ei tee keegi tippsorti seapeki ja kanamunade peal

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene suusakoondise määrdebaasi autojuht Aivar Paas puhkab olümpia ajal koos oma masinaga kodus Suure-Jaanis.
Vene suusakoondise määrdebaasi autojuht Aivar Paas puhkab olümpia ajal koos oma masinaga kodus Suure-Jaanis. Foto: Elmo Riig

Juba viis aastat suusatamise maailmakarikaetappidel idanaabri ratastel määrdebaasi rooliva Suure-Jaani mehe Aivar Paasi arvates on ebaõiglane, et ehkki kahekordne maailmameister Sergei Ustjugov pole kunagi positiivset dopinguproovi andnud, jäävad tõenäoliselt nii tema kui paljud teised idanaabrite suusatipud reedel algavalt taliolümpialt eemale.

Idanaabrite eemaldamise põhjuseks on rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK) toonud, et Venemaa on dopingu kasutamist mahitanud riiklikul tasemel. Aivar Paas nentis, et dopinguga vahele jäänud sportlasi on viimastel aastatel väga paljude suusatamise tippriikide seas, aga sihikule on võetud just Venemaa. Tema ja kogu idanaabrite suusakoondise meelest on see suur poliitika, mille hammasrataste vahele on nüüd jäänud sportlased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles