Juhtkiri. Pühapäeval kinni

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Ühe pooleldi tõsise arvamise järgi jõuab Eesti heaoluühiskondade sekka siis, kui poed hakkavad pühapäeviti kinni olema. Sellistes riikides nagu Rootsi või Saksamaa, mis on meile jõukuse poolest eeskujuks, see üldiselt on nii. Seda seepärast, et puhkepäevadel töötamise eest makstav tasu on nii kopsakas, et tol päeval ukse lahtitegemine kaotab mõtte.

Eesti on millestki sellisest veel päris kaugel. Siinmail tekitab suure kaupluseketi otsus 1. jaanuaril oma poed suletuna hoida pahameelt. Üldine norm on lihtsalt teistsugune.

Tundub aga, et just praegu toimuvad murrangud, mis võivad senist olukorda märgatavalt muuta. HKScan Estonia Rakvere lihatööstuse tapamaja töötajad alustasid eile tähtajatut streiki, mida nimetatakse Eesti esimeseks suureks streigiks tööstussektoris. Samal ajal tõstavad pead Rimi poeketi palgal olijad. Neid esindav teenindus- ja kaubandustöötajate ametiühing saatis hiljuti laiali avaliku kirja, milles kritiseeris teravalt selle ettevõtte pakutavaid töötingimusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles