Viljandi haigla moodne masin aitab kiiresti ja täpselt grippi tuvastada

Katariina Krjutškova
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi haigla diagnostikakliiniku vanembioanalüütik Karita Kopp näitas uut gripi diagnoosimise aparaati. Haiguse tuvastamiseks võetakse sügavalt ninast vatitikuga kaaped.
Viljandi haigla diagnostikakliiniku vanembioanalüütik Karita Kopp näitas uut gripi diagnoosimise aparaati. Haiguse tuvastamiseks võetakse sügavalt ninast vatitikuga kaaped. Foto: Marko Saarm

Viljandi haigla soetas ostlejate annetustega masina, millega saab poolteise tunniga selgeks, kas inimene on nakatunud grippi.

Ligi 6000 eurot maksnud aparaadiga on tuvastatud ligi kümme gripihaiget. «Gripipuhang on just nüüd lahti läinud,» tõdes Viljandi haigla ülemarst Mati Kallas.  

Viljandi haigla diagnostikakliiniku vanembioanalüütik Karita Kopp ütles, et uut diagnostikamasinat kasutab Eestis vaid Viljandi haigla. See on senistest kiirem ja täpsem, lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles