Inuitid jagavad vanavanemate teadmisi

Priscilla Õmblus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2015. aastal karmistati hülgetoodetega kaubitsemise reegleid, mistõttu ei tohi neid Euroopa Liidus müüa, erandiks on aga inuittide ja teiste põlisrahvaste toodang. Teisipäevases õpitoas näidatakse huvilistele ka hülgenahast jalanõude valmistamist.
2015. aastal karmistati hülgetoodetega kaubitsemise reegleid, mistõttu ei tohi neid Euroopa Liidus müüa, erandiks on aga inuittide ja teiste põlisrahvaste toodang. Teisipäevases õpitoas näidatakse huvilistele ka hülgenahast jalanõude valmistamist. Foto: Michelle Valberg

Järgmise nädala algul saabuvad kaks kauget külalist, et jagada viljandlastele teadmisi sellest, kuidas on Kanada arktilistel aladel aegade jooksul hülgenahka töödeldud.

«Ühelt poolt on kanadalastel huvi seda infot jagada ning teisalt on Eestis, eriti Kihnus hüljeste püüdmine ja naha töötlemine suur osa traditsioonilisest kultuuripärandist,» rääkis Viljandi kultuuriakadeemia rahvusliku käsitöö osakonna juhataja Ave Matsin.

Ta rääkis, et kuna Viljandi kultuuriakadeemias õpetatakse rahvusliku tekstiili osana nahatöötlemist koos vanade parkimis-, töötlemis- ja õmblemisvõtetega, siis ongi poolte huvid kokku saanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles