Dokumenteerimata minevik heidab rannaäärse linnamaa müügile varju (1)

Katariina Krjutškova
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtja Peep Musta uhke elumaja sissekäigu tugimüürid ja trepp on praegu linnamaal ning ettevõtja on seda aastaid hooldanud. Möödunud neljapäeval tehtud otsusega võõrandab linnavalitsus selle 154-ruutmeetrise maatüki (tähistatud punase joonega) Mustale.
Ettevõtja Peep Musta uhke elumaja sissekäigu tugimüürid ja trepp on praegu linnamaal ning ettevõtja on seda aastaid hooldanud. Möödunud neljapäeval tehtud otsusega võõrandab linnavalitsus selle 154-ruutmeetrise maatüki (tähistatud punase joonega) Mustale. Foto: Marko Saarm

Viljandi järve ääres Ranna puiesteel asub aktsiaseltsi Viljandi Metall juhatuse liikme Peep Musta elumaja, mille sissekäik asub linnamaal. Läinud nädalal otsustas volikogu selle 154-ruutmeetrise tüki müüa ettevõtjale, kuid tehingut varjutab küsimus, kas ekslinnapea Loit Kivistiku nelja aasta eest sõlmitud leping kehtib.

2013. aasta septembris sõlmis Viljandi toonane linnapea Loit Kivistik ettevõtja Peep Mustaga lepingu, millega anti linnale kuuluv maatükk tolle kasutusse. Viljandi abilinnapea Kalvi Märtini hinnangul on leping õigustühine, sest välja pole ilmunud linnavalitsuse dokumenti või protokolli selle kohta, et linnavalitsus oleks sellise lepingu sõlmimiseks nõusoleku andnud. Linnapea ei saa niisugust kokkulepet ainuisikuliselt sõlmida, lisas Märtin.

Linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Johan-Kristjan Konovalov ütles, et kõnealuse lepinguga seonduvat arutati toona projektide komisjonis ja linnavalitsuses, kuid linnavalitsuse korraldust kasutusõiguse andmiseks pole. «See pole korrektselt vormistatud, ent see ei tee lepingut veel õigustühiseks,» väitis Konovalov. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles