Kuidas teha plangust püss

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sten Aus (vasakul) ja Magnus Jaaska peavad plaani.
Sten Aus (vasakul) ja Magnus Jaaska peavad plaani. Foto: Erakogu

Viljandi juurtega Sten Aus on noormees, kes armastab tehnikat. Kui palgatöö hoiab teda kinni arvutimaailmas, siis hobiks on tal ühe konkreetse tootja neljarattalised. Ja nagu selgub, annab selles vallas ikka päris sügavale kaevuda.

Sten Aus on lõpetanud Carl Robert Jakobsoni nimelise gümnaasiumi, mõistagi matemaatika-füüsika süvaklassi. Edasi viis tee Tallinna IT kolledžisse, mille ta lõpetas cum laude. Siis suundus ta praktikale Tartusse Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse (HITSA) struktuuriüksusesse EENet ning seesama institutsioon on tema tööandja ka praegu.

Mis seal salata, tubli ja tegus on Sten Aus olnud alati. Arvuteid nokitses ja kodulehekülgi tegi ta juba maast madalast, kuid kultuuripõldki polnud talle võõras: ta on töötanud Ugalas ja pärimusmuusika aidas publikuteenindajana ning astunud üles mitmes lavastuses. Eks neis ettevõtmistes ole osaliselt süüdi ka tema ema Piret Aus ehk Mäux, kelle nimi on tuttav kõigile vähegi kultuurist huvitatud Viljandimaa inimestele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles