Kultuuriakadeemia hakkab õpetama viipekeelt

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Regina Paabo «Eesti viipekeele aabits».
Pildil on Regina Paabo «Eesti viipekeele aabits». Foto: Sille Annuk

Kevadsemestril algab Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemias neli kuud kestev eesti viipekeele kursus, mis annab algteadmised eesti viipekeelest kui suhtluskeelest, kurtide kultuurist ja eesti viipekeele grammatikast.

Kursuse korraldamise mõte tekkis kultuurikorralduse õppekava sügissemestri ainest «Kultuurikorralduse alused», kus käsitleti erivajadustega inimeste ligipääsu kultuurile.

«Olen kurtide vanemate laps ning see teema on mind saatnud terve elu,» kirjeldas kultuurikorralduse õppejõud ja kursuse algataja Piret Aus idee tekkimist. «Loengusse kutsusin külalisteks oma kolm head sõpra, kellest üks on juhtkoeraga pime, teine vaegkuulja ja kolmas liikumispuudega. Üliõpilased said sellest eriliste inimestega kohtumisest väga palju informatsiooni ja inspiratsiooni. Järgmisel päeval tulid tudengid minult küsima, kas oleks võimalik neile viipekeele kursus korraldada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles