Jasmis ainult džässi

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jasmi ühel eestvedajal, multiinstrumentalistist muusikaõpetajal Mati Tublil oli nägu naerul juba aasta tagasi, kui klubi oli alles kolm kuud vana.
Jasmi ühel eestvedajal, multiinstrumentalistist muusikaõpetajal Mati Tublil oli nägu naerul juba aasta tagasi, kui klubi oli alles kolm kuud vana. Foto: Silver Tõnisson

Kui põikate sisse Viljandis Jakobsoni tänaval Koidu seltsimajas tegutsevasse džässiklubisse Jasm, lootes saada veidi iseäralikku muusikakogemust või nautida tavalisest pisut teistsugust peomeeleolu, pole te rajalt eksinud. Juba uksel võib nii mõnigi teemavõõras tõdeda, et täitsa mahe põks.

Sumedas valguses kostavad vinüülikrabina taustal kõrva ülemeelik saksofon ja uljas klaver. See on koht, kus tuttavlikkus on sammu kaugusel: omavahel sõbruneda on lihtne, tuleb vaid üles näidata samasugust soojust ja muhedust, millest on tulvil kohalik noormuusikute koorekiht.

Juba laes rippuvate tagasihoidlike leedvalgustite palges laiuvad mustad aksid mõjuvad artistlikult. Baarileti äärde jõudnul võib teatraalne džässibutafooria silmad punni lüüa – tiibklaverikujuline lett avaldab muljet. Samuti püüavad pilku vanadest puhkpillidest tehtud laevalgustid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles