Filmiarvustus. Armastus sünnitab armastust

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühe suhte ilu ja valu. Elio (Timothée Chalamet, tagaplaanil) ja Oliveri (Armie Hammer) armastus pole loodud kestma.
Ühe suhte ilu ja valu. Elio (Timothée Chalamet, tagaplaanil) ja Oliveri (Armie Hammer) armastus pole loodud kestma. Foto: Forum Cinemas

​«Kutsu mind oma nimega» («Call Me by Your Name») on kolme Kuldgloobuse nominent ning kannab Forum Cinemase kinos väärikat kuu filmi tiitlit. Selle mitte just peavoolu stiilis voolitud romantilise draama on André Acimani romaani põhjal vändanud režissöör Luca Guadagnino. Peaosades näeb ekraanil Timothée Chalamet`d ja Armie Hammerit.

Kõlab nagu tõeline väärtfilm. Paljude meelest kõnealune taies seda muidugi ongi. Allakirjutanul olid aga võidelda omad võitlused ning nende käigus kujunes ka järgnev subjektiivne heietus.

Paik, kus draama tegevus toimub, on iseenesest taevalik. Me räägime ikkagi Põhja-Itaaliast. Aprikoosiaiad, kitsastel tänavatel vuravad jalgrattad, kaarte taguvad sonimütsiga vanamehed, puude varju kaetud rikkaliku toiduvaliku ja kaelani täis veinikarahvinidega lauad ning tubase lugemispausi ajal paljale jalatallale kosutust pakkuvad jahedad kivipõrandad. Kui lisada kõigele eelnevale tõik, et on aasta 1983, sirutuvad suunurgad veelgi innukamalt kõrvade poole, sest loorberiheki kõrval pargivad mänguklotse meenutavad pisikesed kandilised Fiati-põksud ning mobiiltelefonidest ja arvutitest ei oska keegi veel unistadagi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles