Bussiga sõites tuleb kinnitada turvavöö

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuringus selgub, et bussis kinnitab alati turvavöö vaid 53 protsenti Eesti bussisõitjatest.
Uuringus selgub, et bussis kinnitab alati turvavöö vaid 53 protsenti Eesti bussisõitjatest. Foto: Lux Express

Kolmapäeval Tallinnast Viljandi poole teel olnud liinibussiga juhtunud traagiline õnnetus oleks politsei hinnangul lõppenud sõitjatele väiksemate vigastustega, kui inimesed oleksid kinnitanud turvavööd.

Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo juht Valdo Põder ütles kolmapäeval ERR-ile, et ühelgi viga saanud sõitjal polnud õnnetuse hetkel turvavöö kinni. Lisaks haiglas vigastustesse surnud bussijuhile viis kiirabi haiglasse veel neli sõitjat ning andis kohapeal esmaabi 12 inimesele. Politsei hinnangul tekkisid sõitjate vigastused just sellest, et nad polnud turvavööga istme küljes kinni.

«Ka bussis peab olema turvavöö kinnitatud,» selgitas maanteeameti ennetustöö osakonna ekspert Diana Okas. «Mida rohkem on sõidukis kinnitamata inimesi ja liikumisruumi, seda suuremad on vigastused nii turvavööga kinnitamata inimesel endal kui ka kaassõitjatel, kellele ta otsa paiskub.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles