Juhtkiri. Kellele väike, kellele suur

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Mille saab siis, kui iglusaunast võtta välja saun? Siiski mitte eskimote lumeonni, vaid hoopis iglumaja. Põhimõtteliselt kumera aia- või suvemajakese.

Pisikeses Leie külas tegutsev ettevõte Creative Woodworks on selle kõik järele proovinud ja tal ei lähe halvasti. Tänasest lehest võib lugeda, et tema toodangut võib leida Šotimaalt müütilise Loch Nessi järve kaldalt, Hollandi pealinna luksusvillade rajoonist, Jaapanist, Rootsist ja kust kõik veel.

Millest see kõneleb?

See, millega too Leie firma tegeleb, ei ole piltlikult öeldes leivaküpsetamine, vaid midagi sootuks spetsiifilist. Teisalt ei ole hakkajad ettevõtjad ka jalgratast leiutanud. Tillukeste majakeste valmistajaid leiab Eestistki, mis siis veel laiast maailmast rääkida.

Siiski, teist päris samasugust pisimajakest ei tehta ning see tähendab muu hulgas, et iglumaja paistab välja ja jääb meelde. See on tugev eelis, sest maailm on tõepoolest suur ja lai ning selles elab hoomamatult palju inimesi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles