Leie küla kallite iglude kauged lennud

Priscilla Õmblus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui pilti vaadates võib jääda mulje, et pikka kasvu inimestel läheb iglus kitsaks, siis tegelikult on seal vabalt ruumi toimetada ka kahemeetrisel mehel – lae kõrgus on majakeses veidi üle 2,1 meetri. Toote idee ühe autori Priit Kallase sõnul saab ühtlasi iglusse tellida soovikohase sisustuse, nii et tellijal jääb üle vaid sisse kolida.
Kui pilti vaadates võib jääda mulje, et pikka kasvu inimestel läheb iglus kitsaks, siis tegelikult on seal vabalt ruumi toimetada ka kahemeetrisel mehel – lae kõrgus on majakeses veidi üle 2,1 meetri. Toote idee ühe autori Priit Kallase sõnul saab ühtlasi iglusse tellida soovikohase sisustuse, nii et tellijal jääb üle vaid sisse kolida. Foto: Elmo Riig

Pisikesest Leie külast Viljandimaalt rändavad käsitsi valmistatud iglumajad ja -saunad nii propellerimürina kui rekamootori põrina saatel laia maailma. Muu hulgas võib neid leida Jaapanist ja Šotimaalt müütilise Loch Nessi järve kaldalt.

Kui tagasihoidlikult öelda, pole need tillukesed majakesed sugugi odavate killast. Sama raha eest, mis neist kõige algelisema eest välja tuleb käia, saaks Mustlas korraliku neljatoalise korteri ja ruutmeetrihinda arvestades võiks vabalt lahti lüüa kasvõi Tallinna kesklinna korterite müügikuulutused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles