Linnavalitsus ootab stipendiumide ja projektitoetuse taotlusi

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnavalitsus ootab 1. veebruarini taotlusi Viljandi linna õpilasstipendiumi, spordistipendiumi ja loomestipendiumi määramiseks. Samaks ajaks oodatakse taotlusi linna projektitoetuse teise taotlusvooru.

Õpilasstipendium on mõeldud üldhariduskoolides õppivale õpilasele, kelle rahvastikuregistrijärgne elukoht on Viljandi. Stipendiumi saab taotleda Eestis või välisriikides õppiv või õppima asuv õpilane, kes vastab vähemalt teatud tingimistele, mis on näha aadressil viljandi.ee/stipendiumid. Sealsamas on ka totluse esitamise vorm.

Spordistipendium määratakse Viljandit või Viljandi spordiklubi esindavatele, Viljandis elavatele ja tegutsevatele isikutele, et väärtustada ja toetada nende tegevust spordi arendamisel ja populariseerimisel nii kodulinnas kui kogu maailmas. Et spordistipendiumi taotletakse väga aktiivselt, on komisjon leppinud kokku, et ühte sportlast ei toetata aasta jooksul rohkem kui kaks korda.

Loomestipendium määratakse kujutava kunsti, rakenduskunsti, lavakujunduse, audiovisuaalse kunsti, lavakunsti, kirjanduse, muusika või arhitektuuri alal Viljandis elavatele või tegutsevatele autoritele ja esitajatele, et väärtustada ja toetada nende tegevust Viljandi kultuurielus.

Stipendiumide taotlemiseks tuleb esitada põhjendatud taotlus koos isiku tegevuse kirjelduse ja saavutuste loeteluga, stipendiumi kasutamise eesmärk ja oodatav tulemus ning vähemalt üks soovituskiri. Loomestipendiumi taotlemisel tuleb lisaks esitada koopia käsikirjast, kavast, maketist või muust teosest, mille teostamiseks stipendiumi taotletakse.

Statuudid ja taotlemise ankeedid leiab aadressilt www.viljandi.ee/stipendiumid.

Linnavalitsus juhib tähelepanu, et taotlust täites tasub olla hoolas, sest puudulikult vormistatud taotlusi ei arutata. Stipendiumide puhul ei arutata taotlusi, mille esitaja on varem stipendiumi saanud, kuid jätnud esitamata selle kasutamise aruande.

Projektitoetust saab käesolevas taotlusvoorus küsida 1. aprillist 31. detsembrini ellu viidavale projektile.

Viljandi linna tegevus- ja projektitoetuse andmise kord ja avalduse vormid on aadressil www.viljandi.ee/projektitoetus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles