Pärimusmuusika festivalile valiti tunnuskujundus

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevase pärimusmuusika festivali kujunduse autod on Kristian Krisfeldt.
Tulevase pärimusmuusika festivali kujunduse autod on Kristian Krisfeldt. Foto: Kristian Krisfeldt

Kujundusvõistluse lähteülesandeks oli võimalikult tabavalt visualiseerida järgmise festivali teema «Sajaga!», mis on inspireeritud Eesti Vabariigi sajandast aastapäevast ning peegeldab noort ja pulbitsevat energiat. Kõige paremini sai teema kujundusse valamisega hakkama Kristian Krisfeldt.

Eesti pärimusmuusika keskuse kodulehel ja Facebookis välja kuulutatud konkursile laekus 52 tööd 43 kujundajalt. Keskuse töötajatest moodustus žürii, mille arvamus läks esialgu lahku ja kolmel osavõtjal paluti oma kavandeid täiustada. Pärast lisaülesannete sooritamist jõuti üksmeelele, et tänavuse festivali tunnuskujunduse loob Kristian Kirsfeldt. Kolm tööd, autoriteks Kristi Kivestu, Valdek Alber ning Marju ja Margus Tammik, avaldasid folgiliku suhtumise ning suurepäraste ideedega komisjonile muljet ning saavad seetõttu eripreemia.

Võidutöö autor, kes on kujundanud ka 2013. aasta Viljandi pärimusmuusika festivali «Püha müristus», arvas, et tema töö paistis silma just äraspidise loogika tõttu. «Kui juba tigu liigub sajaga ja hõiskab rõõmust, siis võib ette kujutada, mida kõik teised veel teevad. Minu jaoks ongi Viljandi ja folk need kaks märksõna, mis ka kõige aeglasema talveunest üles äratavad ja sajaga hullama panevad,» rääkis Kristian Kirsfeldt.

Eesti pärimusmuusika keskuse juhataja ja Viljandi pärimusmuusika festivali programmijuhi Tarmo Noormaa sõnul on plakatis uudsust aga samas leidub äratuntavaid detaile, mida on komisjon igal aastal plakatites otsinud.

26. Viljandi pärimusmuusika festival kestab 26.–29. juulini. Festivali passid on müügil 1. detsembrist ja piletimüügipealiku Anu Rannu sõnul kulgeb müük heas tempos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles