Nullkulupäev sättis jutu feminismile

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nullkulupäeval arutlesid kõnelesid naised feminismist, säästlikkusest ja keskkonnahoiust.
Nullkulupäeval arutlesid kõnelesid naised feminismist, säästlikkusest ja keskkonnahoiust. Foto: Madis Luik

​Laupäeval Viljandis teoks saanud nullkulupäeval arutlesid naised feminismiteemadel ning kõnelesid säästlikkusest ja keskkonnahoiust. Ettevõtmise algatasid veebiportaali feministeerium.ee eestvedajad.

Nagu ütles selle portaali toimetaja Aet Kuusik, on nullkulupäeva ehk pakenditeta elustiili hindava ettevõtmise eesmärk lõimida võrdõiguslikkust ja keskkonnateemat. Päev algas hommikul Viljandi stuudiokohvikus Layk vestlusringiga, kus võeti jutuks säästmine looduskeskkonna hoidmise vaatenurgast.

Aet Kuusik selgitas, et projekti mõte on tuua keskkonnateema lähemale võrdõiguslikkusest mõtlevatele inimestele. Lisaks Viljandile on samasugune üritus kavas tänavu korraldada Tallinnas.

Kuusiku sõnul on nullkulupäev hea lähtepunkt puhuda kõige muu kõrval juttu võrdõiguslikkuse teemadel. Seepärast algaski päev aruteluga nendel teemadel. Jätkati aga õpitubades, kus valmisid näopesupadjad, sõlmikkotid ja pesukaitsmed. Kahes viimati mainitud õpitoas oli juhendaja Feministeeriumi koostööpartner, nullkulublogi pidaja Maryliis Teinfeldt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles