Miks soovib minister valitsusele kriisi?

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Suurmägi
Marko Suurmägi Foto: Marko Saarm

KESKERAKONDLANE Mihhail Korb ütles suve hakul ministrina, et tema arvates pole Eesti NATO-sse kuulumine parim lahendus, ning pidi seetõttu tagasi astuma. Üks Isamaa ja Res Publica Liidu juhtfiguure Urmas Reinsalu rääkis kanakarja kambakast ning nüüd nõuab ligi pool riigikogu tema tagasiastumist. Kas minister ei võigi enam oma arvamust avaldada?

Kindlasti võib. Kui poliitiline olukord on sobiv, võib endiselt rahvusringhäälingu otse-eetris käratada ühele oponendile, et too kaagutamise lõpetaks, ning kirjutada teise oponendi kohta, et too on sisserändaja poeg. Kui aga poliitiline olukord on ebastabiilne, võib umbusaldamiseks sobida ka asjaolu, et minister ütles hommikul tere või jättis selle ütlemata.

Praegune poliitiline olukord riigikogu võimuliidus on selline, et ka hommikuse tere ütlemisel tuleb jälgida kehakeelt ja intonatsiooni. Seda teab loomulikult suurepäraselt opositsioon, kes Eesti poliitkultuuri arvestades lausa hämmastava tihedusega ministreid umbusaldada püüab. Ju on lootus, et see võib õnnestuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles