Viljandi HC vandus Leedu meistrile alla

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi pidi Balti käsipalliliigas Klaipėda Dragūnase paremust tunnistama.
Viljandi pidi Balti käsipalliliigas Klaipėda Dragūnase paremust tunnistama. Foto: Elmo Riig

Järjekordse Balti liiga nädalavahetuse esimeses kohtumises alistas Leedu meistermeeskond Klaipėda Dragūnas kodus Viljandi HC 29:26 (poolaeg 14:10). Viljandlased jätkavad kahe punktiga A-alagrupis viimasel kohal ja homme mängivad nad Vilniuses kohaliku VHC Šviesaga.

Kohtumine Klaipėdas algas võõrustajate domineerimisel. Nelja esimese rünnaku jooksul ei saanud Viljandi meeskond kordagi viskele, vaid kaotas palli. 11. minutiks oli seis 6:2 ja külaliste mõlemad väravad olid tulnud karistusvisetest.

20. minutiks olid Kristo Järve kaval karistusvise ja Kristjan Kooviti värav teinud seisuks 9:6. Siis lubas Viljandi HC vastastel neli väravat visata ja vahe kärises seitsmele punktile. Viljandlased võitlesid kaasasõitnud paarikümne fänni valjuhäälsel toetusel siiski hästi ning vaheajavileks oli tablool seis 14:10.

Teisel pooltunnil käis vägagi võrdsete vastaste heitlus. Viljandi meeskonda hoidis suurepäraste tõrjetega mängus väravavaht Rasmus Ots – platsi teises otsas ei saadud vahepeal kuidagi palli väravasse.

Kuus ja pool minutit enne lõpuvilet viskas Robert Lõpp seisuks 26:24, enamaks aga viljandlastel jõudu ei jätkunud. Dragūnas seisis kaitses hästi ning Eesti meeskond oli hädas pallikaotuste ja valesöötudega. Leedu meister sai 29:26 koduvõidu.

Robert Lõpp viskas Viljandi HC kasuks seitse väravat, Kristjan Koovit ja Andrei Hapal olid täpsed viis korda. Kristo Järve sai kirja neli ning Simon Drõgin ja Sergei Rodjukov lisasid kaks väravat. Mikk Varik tabas ühe korra. Vastaste parim oli Lukas Juškėnas kuue tabamusega.

«Kogu mäng läks kehva alguse nahka,» tunnistas Viljandi HC peatreener Marko Koks. «Eksisime lihtsates olukordades, kaotasime palli ja nägime kurja vaeva, et mängu sisse saada. Alles poolaja keskel saime oma mängu käima ja teine pooltund oli juba täitsa hea.»

Homsele vastasele VHC Šviesale jäi Viljandi HC sügisel kodusaalis ühe väravaga alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles