Viljandi HC sõitis Leetu Balti liiga punktijahile

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Septembris alistas Viljandi HC kodusaalis Klaipeda Dragunase ühe väravaga, laupäeval kohtuvad meeskonnad Leedus.
Septembris alistas Viljandi HC kodusaalis Klaipeda Dragunase ühe väravaga, laupäeval kohtuvad meeskonnad Leedus. Foto: Marko Saarm / Sakala

Käsipalli Balti liiga põhiturniir saab hoo sisse sel nädalavahetusel, kui peetakse aasta esimene mängudevoor. Peamiseks lahinguväljaks on sel korral Läti ja Leedu, kuhu sõidab punktijahile ka Viljandi HC. Lisaks kohtuvad Mesikäpa hallis Põlva Serviti ja HC Tallinn, HC Kehra/Horizon Pulp&Paper on mänguvaba.

Viljandi HC meeskond on tänavusel hooajal Balti liigas mõlema Leedu meeskonnaga korra juba kohtunud. Septembris alistati kodusaalis ühe väravaga Klaipeda Dragunas ning kaotati täpselt sama tulemusega, 26:27, Vilniuse VHC Šviesale. Toonased kaks võidupunkti on ka ainsad, mis Viljandil on A-alagrupi tabelis kirjas. Mullune veerandfinalist on kuue tiimi seas parajasti viimane.

Seni vaid võite tunnistanud tiitlikaitsja Riihimäe Cocks juhib A-algruppi 12 punktiga, Dragunasel ja Dobele Tenaxil on kuus ning Šviesal neli silma. Eesti esindajad Viljandi ja Kehra on kahe punktiga esinelikust ja seeläbi ka veerandfinaalikohtadelt väljas.

«Sügisel me ilmselgelt polnud parimas vormis,» tunnistas Viljandi HC peatreener Marko Koks. «Lisaks on  nende mängudega võrreldes lisandunud Andrei Hapal ja see annab meile käike juurde. Vladimir Maslaki kaotus on muidugi valus, aga samas on kogu ülejäänud meeskond terve. Nii pikka pinki pole meil ikka juba väga kaua olnud.»

Neljapäeval pidas Viljandi kõva lahingu koduses liigas, alistades pärast kaotatud avapoolaega võõrsil Põlva Coopi 28:22.

«Pausi järel oli ju rabedust oodata, aga et nii roostes olime, tuli väikese üllatusena. Teine poolaeg oli siiski mängu moodi ning positiivseks tuleb pidada tõsiasja, et kaitse toimis kogu kohtumise jooksul,» analüüsis Viljandi juhendaja.

Tema sõnul esitas Viljandi HC septembris Dragunase vastu hea partii ning edu loodetakse laupäeval Klaipedas ka korrata. Vilniuse Šviesat polnud viljandlased enne sügisel peetud kohtumist pikka aega näinud, ent nüüd on Koksi sõnul vastasest palju parem pilt. «Vaadates tabeliseisu, peame mingid punktid siit nädalavahetusel kätte saama, kui silmas pidada esmast eesmärki ehk veerandfinaali jõudmist,» lisas ta.

Viljandi meeskond asus Leedu poole teele reede õhtul koos paarikümne fänniga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles