Inspektsioon tuletab kalastajatele meelde: ahvenapüügil kehtib päevalimiit

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edaspidi on ühel kalastajal ööpäevas lubatud püüda kuni 15 kg ahvenat.
Edaspidi on ühel kalastajal ööpäevas lubatud püüda kuni 15 kg ahvenat. Foto: Madis Luik

Keskkonnainspektsioon tuleb harrastuskalastajatele meelde, et möödunud aasta 1. detsembrist kehtib ahvenapüügil õngpüünistega kaalupiirang, mis lubab ühel kalastajal ööpäevas püüda kuni 15 kilogrammi ahvenat.

Keskkonnaministri määrusega kehtestatud päevalimiidi eesmärk on piirata harrastuskalastajate püütud kala ebaseaduslikku edasimüüki ja hoida ahvenavaru stabiilsena.

«Küsimus on eeskätt talvises jääaluses harrastuspüügis, mille puhul on peamine püügiobjektiks ahven. Näiteks Pärnu lahel ja Peipsi järvel on soodsate jääoludega tuhandeid kalastajaid, kelle püütud ahvenakogused võivad olla märgatavalt suuremad, kui isiklikuks tarbeks vaja läheb,» märkis keskkonnainspektsiooni kalakaitseosakonna juhataja Indrek Ulla.

Ulla lisas, et amet on valmis kaalupiirangust kinnipidamist kontrollima. Inspektorite varustusse kuuluvad kaalud, millega saab kohapeal kiiresti kaalumise ära teha.

Läbi aegade on peamised püügipiirkonnad olnud Peipsi järv ja Pärnu laht, kuhu tullakse üha rohkem kalastama meie lõunanaabrite juurest. Sellest ajendatuna on keskkonnainspektsioon sõlminud kokkuleppe Läti kalakaitsega ühiskontrollkäikude tegemiseks Pärnu lahel. Neid kavatsetakse koostöös Pärnumaa büroo inspektoritega sel aastal ka korraldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles