Elektrilevi püsitasu arve tuleb väiketarbijatele veebruaris

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrilevi alajaam Viljandi piiril Tartu maantee alguses.
Elektrilevi alajaam Viljandi piiril Tartu maantee alguses. Foto: Elmo Riig / Sakala

1. jaanuarist hakkas puuduva või vähese tarbimisega kohtades kehtima elektrivõrgu teenuse püsitasu ning esimesed arved jõuavad klientidele veebruaris.

Elektrilevi klienditeeninduse juht Ainer Tiitson selgitas pressiteate vahendusel, et püsitasu kehtestamisega tagatakse võimalikult optimaalne võrk ja mõistlik hind kõikidele klientidele. «Meil on üle 1100 kilomeetri liine ja üle 300 alajaama, millest aastas pole ühtegi kilovatt-tundi elektrit läbi liikunud ja mille uuendamiseks tuleks investeerida lähitulevikus märkimisväärseid summasid,» ütles Tiitson.

Nagu ta selgitas, on võrguteenus oma olemuselt valmisoleku tagamine ja selle kulud ei sõltu enamjaolt sellest, kas klient tegelikkuses elektrit tarbib või ei. Seega nii-öelda valmisolekutasu kaasab iga kliendi läbi mõtlema, kas ja kui võimsat võrguühendust tal on vaja. Kaasates võrgu ülalpidamiskulude katmisse kõik kliendid, kes võrgu valmisolekut soovivad, on võimalik tagada ka võimalikult madal võrguteenuse hind.

Võrgu püsitasu puudutab neid tarbimiskohti, kus tarbimist pole või on olnud väiksem kui 250 kilovatt-tundi aastas. Püsitasu suurus on korterites valdavalt 1,5 eurot kuus ja eramutes sõltuvalt peakaitsme suurusest vahemikus 2–5 eurot kuus.

Elektritarbimist arvestatakse tarbimiskoha põhiselt ja arvestuse aluseks on 2017. aasta tarbimine. Neile klientidele, kellel on elektritarbimine olnud möödunud aastal väiksem kui 250 kilovatt-tundi, jõuavad esimesed püsitasuga arved veebruaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles