Noormängija stipendiumi pälvisid Lauri Elur ja Illimar Loigo

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks jalgpalli liidu väljaantav noormängija stipendium  kuulub illimar Loigole (nr 40)
Üks jalgpalli liidu väljaantav noormängija stipendium kuulub illimar Loigole (nr 40) Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi jalgpalliklubi Tulevik treenerite otsusega määrati tänavune Eesti jalgpalli liidu (EJL) väljaantav noormängija stipendium Tuleviku kasvandikele Illimar Loigole ja Lauri Elurile, kirjutab jalgpalliklubi oma kodulehel.

Noormängija stipendiumi hakati välja andma möödunud aastast. Sellega toetatakse andekaid noormängijaid ning luuakse neile koduklubides jalgpallile pühendumiseks parimad tingimused. Pikemas perspektiivis teenib stipendium ka Eesti jalgpalli meistriliiga professionaliseerumise huve.

Stipendiaat saab alaliidult esimesel aastal 400, teisel 500 ja kolmandal 600 eurot toetust kuus. 2019. aastal lisandub veel kaks stipendiaati.

Viljandi Tuleviku spordidirektori Sander Posti sõnul ei tulnud tänavuste toetusesaajate valimise otsus raskelt. «Illimar Loigo murdis end juba mullusel hooajal esindusmeeskonda, kogus jõuliselt mänguminuteid ning näitas head mängu. Otsus üks stipendiumidest just Illimarile anda, et tema arengut veelgi hoogustada, oli igati loogiline,» kõneles Post.

«Klubi treenerid näevad, et Lauri Elur on äärmiselt talendikas ja suure tööeetikaga noormängijaga, kes on kerkinud esindusmeeskonda murdmise piirimaile. Tema potentsiaali täielikuks avanemiseks on vaja tuge, mis lubaks tal oma annet finantsiliselt vabamas keskkonnas lihvida. Alaliidu stipendium seda võimaldabki ning oleme selle eest väga tänulikud,» lausus Sander Post ning lisas, et järgmise aasta stipendiaatide valik hakkab treenerite juba vaimusilmas kuju võtma.

Varem on Tuleviku mängijaist EJL-i stipendiumi pälvinud Roger Teor ja Karl-Romet Nõmm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles